søndag 22. februar 2009

Ang Google oversetter

Jeg har en amerikansk venn som ofte er innom bloggen min. Han lurer ofte på hva jeg skriver om, så nå har jeg lagt til denne google translater. Når jeg testet det selv så ser jeg jo at den engelsken som er resultatet av oversetteren nærmest er uleselig. Av en enkel grunn!! Jeg har skrevet alle innleggene mine på dialekt!! Huff da!

For å hjelpe min venn Bart så skal jeg prøve å huske å skrive på bokmål fra nå av..

Så Bart.. dette er for deg!!

mandag 16. februar 2009

Norske "Soccer mums"!


Åjada. De finnes... i bøtte og spann!! I alle fall føles det slik idag.
Jeg kom nettopp hjem etter å ha kjørt datteren mi på 11 år på turntrening. Og idag fulgte jeg henne inn også, noe jeg faktisk normalt ikke gjør da jeg anser henne som meget kapabel tel å klare å komme seg inn dit, ta av seg ytterjakken og kaste seg i treningen helt på egen hånd. Men jeg måtte inn idag for å betale for en tur hun skal være med på, så da gikk jeg inn dit, på egenhånd. Hun vil helst gå alene og helst ikke "vite av meg"..

Der sett dem... på rekke og rad.. alle "fotball-mammaene" Soccer-mums, eller i dette tilfellet; Turn-mammaene!! Slett ikkje alle, så langt skal æ ikkje gå, men der e en gjeng som slit benkan uka etter uka.

Bevares, det e en koselig gjeng mødre og en sjelden gang, en far... som æ godt kan både prate og flire med.. men ikkje time etter time liksom...

Det e no en ting! Men en anna ting e: Ikkje døm mæ førr at æ faktisk velge å kjøre hjem igjen, ikkje send mæ blikk som sir nåkka om mine egenskapa som mor! Da blir æ provosert!

Æ sir ikkje at de her damen leve livan sine gjennom ungan, som nok e tilfelle i USA, (der kjøring og henting av unga etterhvert e blitt en livsstil førr mange mødre), men at dem bruke mye tid på ungan sine treninge e nok ikkje overdrevent! Og æ dømme ingen førr det heller!

Æ e engasjert i dattra mi æ også! Veldig engasjert faktisk! Og æ anser mæ sjøl som ei god mor førr ho, uten at æ treng å slite benkan 2 ganga i uka!

Æ e på absolutt alle oppvisninge og konkurransa, æ kjøre og hente, både ho og etpar venninne, kafebetjent under oppvisninge, loddsalg, foreldremøta... you name it!

Men treningen får ho ha førr sæ sjøl...

fredag 13. februar 2009

Le Mirage

De siste 10-12 årene, minst! har jeg gått på "Le Mirage" når jeg først har vært ute på byen. Har likt meg utrulig godt der, treffer kjentfolk, spiser god mat, og sånn generelt, løst en del verdensproblemer der...


Nå er det nye eiera og plassen, som jeg kjenner den, skal legges ned! Navnediskusjonen er igang, da de nye eieran hadde tenkt å kalle den "Nordleningen"!!! Direkte grusomt!! Men da det begynte å komme inn diverse klager på navnet i byens lokale aviser så fant dem ut at dem måtte gjøre nåkka!

Så ikveld skal det være "Gravøl" på "Mirra", og en navnekonkurranse er satt igang!! Jeg skal dit ikveld og kanskje blir man full av gode idea tel nytt navn utpå kvelden...

En god venn av meg fikk sagt alt jeg også mente i den her artikkelen!!

http://www.nordlys.no/debatt/ytring/article4115319.ece

Det blir spennende å se hva som blir å skje med plassen etterhvert!