torsdag 24. desember 2009

ABC i ord og bilder, runde 2: N

Jeg er med på denne runden også! Men noen uteplass i Tromsø blir det ikke denne uken. Jeg har valgt det tradisjonelle for rundens bokstav: N for Nisser!!
Disse tre er vel de første jeg kjøpte for sikkert 20 år siden.

Her skjuler det seg noen midt iblandt lys og div pynt!

Blomsterdekorasjonene mine har fått litt ekstra pynt til jul!

Nissefar sjøl passer på!


Denne har jeg brodert selv og den må opp hvert år!



Høyt henger de også... i julehuset mitt..


Et bilde uten nisser men jeg synes det viser litt av hvordan jeg liker treet så det fikk bli med!

God jul alle sammen!!

lørdag 19. desember 2009

ABC i ord og bilder, runde 2: M


Jeg innser at tiden ikke strekker til alt nå rett før jul så ABC-bloggingen min er på et lavt nivå for tiden. Men jeg skal klare M'en også og kaster meg uti det!

M'en står for Meieriet. En uteplass for unge mennesker. En ganske så typisk studentplass. Tromsø har jo verdens nordligste universitet og det er mange festglade blant dem.
Meieret er en veldig populær plass på torsdager- fredager og lørdagskvelder. På dagtid serveres det veeeldig god mat og frokosten her er viden kjent.
På dagtid er dette også en typisk plass for "barnevogn-ligaen". Nybakte mødre på bytur som ønsker en pust i bakken. Her er det god plass til å ta vognene med inn i lokalet og i og med at denne plassen er på bakkeplan kan man også la vognen stå igjen ute og likevel klare å følge med.
Dette huset var tidligere Tromsøs første meieri derav navnet! Ikke en plass jeg ofte frekventerer, men det har hendt at jeg har spist lunsj her og det er mye og god mat!

lørdag 12. desember 2009

Det nærmer seg jul!

Julen nærmer seg. Bare 12 dager igjen til julaften.

Jeg bruker ikke å hente eskene med julepynt før tidligst bittelille julaften, men litt julestemning lager jeg allerede nå selv om det strengt tatt bare er advent enda.


Et pepperkakehjerte til hver av familiemedlemmene er hengt opp. I år er det ekstra mange hjerter. De siste 9 årene har det bare hengt 3 hjerter i vinduet men nå har jeg laget 9 stk. Det er meg og min kjære og våre barn + våre to yngste døtres hamstre. De måtte få hjerter de også!

Kun 2 nisser får stå fremme så tidlig i desember. Disse to passer på kjøkkenet...



Midt i alt det røde så har jeg pyntet med nydelige hvite roser.

Friske blomster på bordet gjør utrolig mye av seg og vi har stort sett alltid roser..

Denne gangen ble det disse hvite..

Jeg synes de er fantastisk fine..

Tilslutt vil jeg vise frem blomsterdekorasjonene mine. Disse lager jeg hvert år!

Nå lar jeg dem stå fremme i varme og lyset så vil sviblene komme opp og bli perfekte til julaften!

Disse gir meg julestemning!


Gleder meg til å kjenne den fantastiske lukten som disse gir etterhvert!!

Fortsatt god førjulstid til alle sammen!!

ABC i ord og bilder, runde 2: L

Jeg er sent ute med innlegget mitt denne gangen. Bruker å være her sent torsdag kveld eller tidlig fredag morgen. Nå er det lørdags ettermiddag og jeg har noen minutter for meg selv.

Jeg hadde planlagt L'en lenge. Skulle ta mange bilder fra en veldig bra restaurant her i Tromsø som heter Lotus. Men jeg innrømmer at jeg ikke har kommet meg til byen denne uken heller for å ta bilder. Så ukens L blir nok en "kaffesjappe", nemlig Location Cafe.

Denne kafeen ligger inne på Tromsø kino men de fleste kundene her er ikke kinogjengere men kaffeglade mennesker med en spesiell kjærlighet for digre amerikanske kaker!! Slik som meg!! Jeg og elsklingen kjører av og til ens ærend til byen på ettermiddagene KUN for å drikke kaffe og spise kake her! Ja vi er glade i kos!!

Sjokolade-peanutt-kaken her er rett og slett helt fantastisk og man bare MÅ tilbake når man først har smakt den en gang. Men dette er mektige saker og vi bruker faktisk bare å dele et stykke!! Til gjengeld drikker vi en dobbel Latte hver.. det er jo bare helt himmelsk supergodt!!!

Ganske så fancy men samtidig veldig trivelig!! De har også fantastisk gode baguetter her så lunsj her er heller ikke å forakte!!

torsdag 3. desember 2009

ABC i ord og bilder, runde 2: K

Jeg kan nesten ikke tro at nok en uke er borte. Nå nærmer det seg ikke bare jul, men et nytt år også!! I Petunias bokstavlek går vi alle på med krum hals og tar en vaske- og bakepause for å levere ukens innlegg!

For bokstaven K har jeg valgt "Kaffebønna".

Idag jukser jeg forresten og bruker bilder fra nettet. Jeg har ikke hatt tid til selv å dra inn til byen å ta bilder. Derfor et sommerlig bilde fra kafeen slik den ser ut på yttersiden når været tillater en en pust i bakken utendørs..

Kaffebønna ble etablert i Tromsø i august 1998.
Bak konseptet stod Bjørn "Bønna" Helberg og Christian Gulbrandsen som i løpet av kort tid gjorde stedet til en meget populær cafe/kaffebar i "Nordens Paris".
Kaffebønna har stukket av med en rekke priser i baristakunst. "Bønna" sjøl har i to år vært teamsjef på det norske baristalandslaget.

Bedriften ble kåret til "årets handelsbedrift" i Tromsø år 2000.


Kaffen her er fantastisk god og etter noen år ble det åpnet en kafe til i den andre enden av Tromsø sentrum slik at man slipper å gå gjennom hele byen for denne utsøkte drikken!

Kaffebønna har dessuten sitt eget bakeri med utsalg og levering til flere bedrifter og restauranter i Tromsø.