søndag 28. mars 2010

ABC i ord og bilder, runde 2: Æ

De tre nordiske bokstavene, æ, ø og å gjenstår og ukens bokstav er altså Æ. Ingen uteplass i Tromsø denne gangen men ordet Ærverdig.

Lokalet vi har leid til vårt bryllup er ærverdig. Iallefall synes vi det hihihi...

Vi har leid festsalen til Næringsforeningen i Tromsø, populært kalt Handelens Hus. Bygningen ligger midt i Tromsø sentrum og er et staselig lokale.

Bilder hentet fra nettet. Vårt bryllup er om 3 uker og vi har valgt fargene lilla og sølv. Bilder av lokalet fra vårt bryllup kommer etterhvert.

Dette rommet hører også med. Veldig greit å ha et nærliggende rom med gode stoler for etterhvert slitne føtter.

Vi gleder oss og nå nærmer det seg med stormskritt!!

Bryllupsforberedelser

Vi skal ha et tradisjonelt bryllup og da hører sanger med synes vi. Vi hadde i utgangsunktet tenkt å ha fire sanger men så kom mamma med en ekstra sang. En sang som hun og pappa hadde i sitt bryllup for 50 år siden. Hun har diktet litt om på teksten så den blir litt mer personlig til meg og min kjære.

Igår fikk jeg kopiert opp alle sangene og vi satte oss ned og lagde ferdig heftene.

Fargetemaet vårt i bryllupet er lilla og sølv og jeg valgte å bruke den lilla løperen som vi skal ha på bordene rundt sangheftene. Over den har jeg tatt et litt lysere lilla bånd.

Min kjære hjelper til med å klippe. Flinkingen!

Vi ble veldig fornøyd mer resultatet! Og koselig var det!

søndag 21. mars 2010

ABC i ord og bilder, runde 2: Z

Vi nærmer oss slutten av Petunias ABC-lek og jeg henger fortsatt med, såvidt.

Ukens bokstav er altså Z og jaggu fant jeg ikke en uteplass på denne bokstaven også i utelivsbyen Tromsø.

Zest kafe er et ganske nytt tilskudd i rekken av kafeer. Jeg har faktisk ikke vært her og jeg tenkte på å gå inn å ta bilder igår men det var stappfullt av folk så det ble litt dumt. Derfor kun et bilde av fasaden.

Zest kafe har supper som sin spesialitet. Supper i alle varianter. Jeg er jo egentlig veldig glad i supper, det er godt i vinterkulden så jeg skjønner ikke hvorfor jeg ikke har vært der. Jeg må prøve å komme meg dit snart.

Det er iallefall et voksent klientell der etter hva jeg forstår og de har også andre småretter men supper er altså det man går hit for.
Så velbekomme!

onsdag 17. mars 2010

Snart bryllup!!


Det nærmer seg, faktisk med stormskritt. Iallefall føles det slik. Det er altså den 17. mars idag og vi gifter oss den 17. april. En måned igjen. En lang måned, eller en kort måned, alt etter som.


Mye av forberedelsene er ferdige, men mye gjenstår også. Vi skal ha 60 gjester så det er en del som skal gjøres.

Har kjøpt inn: Duker+ brikker til kaffebordene, lys (lange til middag, telys til kaffen), servietter (store og små til middag og kaffe), bordpynt, lysestaker

Mangler: Løper som skal ligge langs middagsbordet, bånd til å ha rundt sangheftet

Har laget ferdig: Sanghefte, bordkort, bordplassering

Klær til min kjære: Ok

Klær til min sønn: Ok - konfirmasjonsdressen fra ifjor (passet heldigvis)

Klær til min datter: OK minus sko som vi leter etter

Klær til min kjæres sønn: Ok

Klær til min kjæres eldste datter: Ok

Klær til min kjæres yngste datter: Forhåpentligvis OK i løpet av helgen.

Klær til meg: Min fantastisk lekre brudekjole er til omsying da den var litt for sid. Mangler sko da jeg ikke klarte å velge mellom 2 par like lekre...

Undertøy til meg selv: OK

Frisør: booket OK

Negler: booket OK


Mer følger etterhvert...

mandag 15. mars 2010

ABC i ord og bilder, runde 2: Y

Hjelpe meg vel så treg jeg er denne gangen. Jeg skjønner det ikke men har ikke inspirasjon til å blogge overhodet. Ikke engang denne enklte bokstavleken får meg igang.

Men jeg ønsker å fullføre og legger inn en lyn-blogg om bokstaven Y.
Som da er Yonas pizzeria i Tromsø.

Yonas ligger i kjelleren på SAS hotellet i Tromsø, faktisk nesten vegg i vegg med Rorbua som jo var R'en min.

Helt siden 1974 har Yonas kunnet tilby sine gjester pizza av beste kvalitet i et uformelt lokale med hyggelig og koselig atmosfære.Kundene skal oppfatte Yonas som et hyggelig treffsted med et fornuftig prisnivå på kvalitetsprodukter servert i et godt og trygt miljø.
Vår mest kjente pizza er Taco - som fås både HOT og mildt krydret.

Jeg har spist utallige ganger på Yonas og de har den beste pizzaen!!! Sånn er det bare!!

fredag 5. mars 2010

ABC i ord og bilder, runde 2: X

Vi er kommet til bokstaven X i alfabetet. En vanskelig bokstav men jeg har klart å løse denne også. Nemlig en kafe som faktisk heter Kafe X!!

Kafe X er en kafe som drives av og for rusmisbukere i Tromsø. Alle er selvfølgelig hjertelig velkommen men jeg har nok ikke vært her. Kanskje burde jeg kjenne min besøkstid og støtte opp om dette flotte tilbudet. Jeg har her hentet tekst og bilder fra hjemmesiden deres.

Kafé X er 100 % brukerstyrt, det vil si at det er tidligere rusmisbrukere fra brukerorganisasjonene som styrer prosjektet. Det er brukerne selv som legger premissene for den videre utviklingen.

Kafé X drives for å kunne gi tidligere rusavhengige en mulighet til å bli integrert i samfunnet, og dette er en jobb vi ikke kan gjøre om ikke akkurat du kommer innom neste gang du er ute for å gå på kafé.
Kafeen serverer kaffe, te, småkaker, varm lunch hver dag, og vi har middag hver torsdag fra 16.30 til kl 17.30.

Tilbake til livet
Folk som har greid å komme seg ut av rusmisbruket må føle seg trygge. De trenger et møtested med likesinnede, uten frykt for å bli forledet tilbake i rushelvetet.
Kafé X er et sånt møtested i Tromsø som drives av RIO i samarbeid med Marborg og med støtte fra Tromsø kommune.
Foruten et trivelig og rusfritt samvær, tilbyr kafeen rådgivningstjenester og jobbformidling i samarbeid med offentlige etater.